Erdogan este mai tare decât Iohannis. România continuă să rateze investiţii: Volkswagen s-a uitat la Arad, dar merge la Manisa, în Turcia. În lipsa unui al treilea constructor, producţia auto din România nu va trece de 700.000 de unităţi

Autor: Bogdan Alecu 07.10.2019

România continuă să piardă pe bandă rulantă investiţiile din sectorul producţiei de automobile, iar la un an de când BMW a anunţat că a ales Ungaria, Volkswagen va investi într-o uzină nouă în Izmir, Turcia, potrivit Automotive News Europe.

Potrivit datelor din piaţa imobiliară, Volkswagen a luat în calcul zona Aradului din România. La Arad există atât infrastructură rutieră, cât şi feroviară, un constructor auto având posibilitatea de a exporta rapid automobilele produse.

În ceea ce priveşte forţa de muncă, anul trecut în martie fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrau aproape 700 de persoane, s-a închis. Mai mult, în Transilvania există deja mulţi furnizori ai VW, astfel încât nu infrastructura ar fi principala problemă în partea de vest a ţării.