Studenţii din Cluj care îşi fac abonament pe transportul în comun intră gratuit la muzee

Autori: Vasile Magradean , Mediafax 07.10.2019

Studenţii de anul I care îşi fac abonamente anuale pe transportul în comun din Cluj-Napoca primesc un voucher cultural cu care pot intra gratuit la muzee sau la evenimentele culturale care au loc în oraş.

Potrivit unui comunicat transmis luni de organizaţia Centrul Cultural Clujean, voucherul cultural este un mecanism de creştere a participării culturale adresat unor grupuri specifice din comunitatea locală.

„Municipalitatea clujeană, Compania de Transport Public (CTP) şi sectorul cultural din Cluj-Napoca demarează împreună o serie de acţiuni pentru încurajarea şi simplificarea folosirii transportului public de către studenţii clujeni. Astfel, începând cu această toamnă, abonamentele CTP pentru studenţi nu mai sunt lunare, ci anuale, iar primii 500 de boboci care se abonează la serviciile de transport public local primesc câte 2 vouchere care le permite accesul gratuit la muzee şi evenimente culturale. Voucherul Cultural, o iniţiativă a Centrului Cultural Clujean, este un mecanism de creştere a participării culturale adresat unor grupuri specifice din comunitatea locală. Acesta asigură accesul gratuit la evenimente culturale pentru care în mod curent publicul plăteşte bilet de intrare”, se arată în comunicat.

Studenţii de anul I pot aplica până în 15 noiembrie pentru a obţine voucherul cultural.

Centrul Cultural Clujean Centrul este o organizaţie non-guvernamentală de cultură şi dezvoltare urbană, care are 95 de membri, fiind înfiinţat, iniţial, cu scopul de a pregăti candidatura municipiului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.