Cum arată fabrica de maşini de spălat a producătorului de electrocasnice Arctic din Ulmi. Unitatea de producţie este rezultatul unei investiţii de 150 de milioane de euro. Galerie FOTO

Autor: Ramona Cornea 07.10.2019

Construcţia noii frabrici a producătorului de electrocasnice Arctic în comuna Ulmi a durat 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 m2, după o investiţie de 150 de milioane de euro. Unitatea de producţie este dotată cu un sistem de tratare a apelor reziduale, cu un sistem de colectare a apei pluviale şi cu o instalaţie fotovoltaică. 

Acesta este cel mai mare proiect de investiţii din Dâmboviţa, un judeţ în care Arctic generează deja peste 15% din cifra de afaceri totală prin fabrica de la Găeşti.

Fabrica din Ulmi are o de producţie de 1,1 milioane de unităţi în prezent şi ţinteşte o valoare dublă pentru 2020, după instalarea celei de-a doua linii de producţie. 

Murat Büyükerk, CEO-ul companiei, afirmă că nivelul de automatizare al fabricii de maşini de spălat va evolua de la aproximativ 70%, cât este în prezent, la circa 80% în 2020.                                                                                                                                                            

Unitatea din Ulmi are 396 de angajaţi în prezent, dintre care 210 pe linia de producţie şi 186 în centrul de Research&Development şi în partea administrativă. Reprezentanţii Arctic spun că vor ajunge la un număr de 550 de angajaţi până la finalul anului 2019.