Victor Ponta, liderul Pro România: Voi propune oficial PSD-ului refacerea majorităţii cu ALDE, dar fără Viorica Dăncilă sau Mihai Fifor

Autori: Teodor Bobei , Mediafax 07.10.2019

Victor Ponta a declarat, luni,că după moţiunea de cenzură, va face o propunere oficială foştilor săi colegi din PSD, pentru refacerea unei majorităţi cu ALDE, dar "fără Viorica Dăncilă sau Mihai Fifor". Liderul Pro România a mai spus că propunerea de premier nu va fi de la Pro România sau PSD.

"Pot să cred că joi seară, la o oră după moţiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toţi foştii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate, cu ALDE, fără Dăncilă sau Fifor", a declarat Victor Ponta, luni, în Parlament.

Acesta a mai spus că vor discuta propunerea de premier joi seară, după moţiunea de cenzură.

"Propunerea de premier o discutăm joi după-amiază, (...) un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro România, că-s orgoliile mari" ,a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că Sorin Câmpeanu "s-ar califica" pentru postul de premier şi că până la alegerile prezidenţiale s-ar putea forma o majoritate de stânga.

"Sorin Câmpeanu este membru în Pro România şi chiar e numărul doi. S-ar califica, evident, dar probabil că PSD n-ar accepta nicidoată pe cineva din Pro România. Important este că până la alegeri am putea avea o majoritate de stânga care să facă ce nu s-a făcut din 2016", a mai zis acesta.

Fostul premier a mai precizat că exclude o guvernare cu PNL, USR sau PMP.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.