Proiect european de peste 9 mil. euro pentru modernizarea transportului public în municipiul Făgăraş, Braşov

Autor: Laurentiu Cotu 07.10.2019

Primăria municipiului Făgăraş, judeţul Braşov, a câştigat un proiect european de peste 43,8 mil. lei (9 mil. euro) prin care se vor moderniza peste 1,4 hectare de spaţii pietonale şi se vor achiziţiona 6 autobuze electrice şi 75 de biciclete. În cadrul proiectului se vor derula lucrări de modernizare a trotuarelor din zona industrială a municipiului Făgăraş, podul peste pârâul Berivoi va fi reparat şi se vor amenaja piste pentru biciclete.

Pentru stimularea folosirii mijloacelor alternative de transport se vor proiecta staţii de închiriere biciclete, cu toate dotările necesare. Prin acest proiect vor fi construite sau modernizate piste de biciclete în suprafaţă totală de peste 10.000 mp, unde vor exista 7 staţii de închiriere, pentru cele 75 de biciclete disponibile în sistem bike-sharing.vStaţiile de transport în comun vor fi refăcute şi vor fi amplasate în alveole. Proiectul prevede construirea sau reabilitarea a 10 staţii de transport public, precum şi achiziţionarea de 6 noi autobuze electrice, de capacitate medie.

’’De câţiva ani am demarat pregătirea proiectelor de investiţii în Făgăraş, în primul rând pentru reabilitarea Cetăţii, dar şi pentru reducerea consumurilor de energie şi investiţii în domeniul social, pentru sănătate şi educaţie. Avem contractul semnat pentru reabilitarea unui număr de 11 străzi. (...) Deja avem peste 110 milioane lei contractaţi pentru investiţii în oraş’’, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraş, într-un comunicat de presă.