Producătorul Prefera Foods, dezvoltat de Raul Ciurtin, merge spre afaceri de 55 mil. lei după ce a pariat pe un nou brand, „de Azi“, cu supe, smoothie-uri şi sucuri fresh

Autor: Mădălina Panaete 08.10.2019

Compania din judeţul Alba a fost prezentă iniţial doar pe piaţa de conserve, cel mai important brand fiind Capricii şi Delicii ♦ În 2017, compania a cumpărat şi fabrica Salconserv din Mediaş.Prefera Foods, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa conservelor, a investit 4 mil. euro în lansarea brandului „de Azi“, sub care comercializează supe creme de legume, smoothie-uri şi sucuri fresh. Pariul pe seg­mentul ready meals con­tinuă şi astfel vine după ce anterior compania a lansat produse pe acest segment şi sub brandul premium Capricii şi Delicii.

„Am redus ponderea mărcilor proprii în portofoliul companiei şi în acelaşi timp ne-am axat pe creşterea brandurilor comer­ciale, astfel încât cifra de afaceri a companiei Prefera Foods în 2019 este estimată la 55,5 mil. lei“, a spus Celina Condorovici, director de marketing al Prefera Foods, companie cu afaceri de 48 de milioane de lei în 2018. Compania estimează că, până la finalul acestui an, gama „de Azi“ va ajunge la 10% din totalul vânzărilor Prefera Foods.

Businessul Prefera Foods a luat naştere în urmă cu zece ani fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa conservelor, având în portofoliu, pe lângă brandul Capricii şi Delicii sub care comercializează pateuri de ficat, paste vegetale din seminţe de floarea-soarelui, zacuscă, ciorbe şi mâncăruri gătite, şi brandurile Meniu, Rodna, Călu­şar şi Atelier Mediaş. Acesta din urmă a intrat în portofoliul companiei din Alba după ce Prefera Foods a preluat fabrica Salconserv Mediaş, retehnologizată cu fonduri europene.