Finanţe personale. Ce acţiuni au SIF-urile la SIF-uri: Ciurezu a cumpărat SIF1 şi ulterior a fost „asediat“ de conducerea societăţii

Autori: Tibi Oprea , Liviu Popescu 08.10.2019

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), cu expunere la emitenţi care activează în sectorul de energie, cel bancar şi chiar cel hotelier, dar şi la companii necotate, şi-au majorat cu 12,5% investiţiile la SIF-uri în prima jumătate din 2019, potrivit calculelor realizate de ZF din rapoartele semestriale.

Astfel, cele cinci SIF-uri au ajuns la investiţii de 342 de milioane de lei la iunie 2019, în urcare cu circa 40 mil. lei, evoluţie determinată în principal de majorarea expunerii cu 758% a SIF Oltenia la SIF Banat-Crişana, adică de la 4,6 mil. lei la 43,4 mil. lei.

Aceasta este cea mai mare achiziţie pe care o societate de investiţii a realizat-o în S1/2019 la o SIF, tranzacţia fiind efec­tuată în primul trimestru, adică anterior izbucnirii con­flic­tului dintre cele două societăţi prin care SIF Banat-Cri­şa­na cere revocarea lui Tudor Ciurezu, preşe­dintele executiv „din Bănie“.

„Conform prospectului de investiţii, ne uităm după societăţi stabile, cu rezultate financiare bune, cu posibilităţi de creştere a preţului acţiunii, plătitoare de dividende. SIF Banat-Crişana iniţiază şi programe de răscumpărare acţiuni proprii pe care le foloseşte pentru majorarea capitalului social“, spune Tudor Ciurezu.