Piaţa de smartphone-uri la 8 luni: Samsung a vândut aproape 60% din cele 2,3 mil. smartphone-uri livrate

Autor: Adrian Seceleanu 08.10.2019

Chinezii de la Huawei au rămas cu o cotă de peste 23% din numărul de telefoane vândute pe plan local.



Samsung, cel mai mare jucător din in­dustria locală de smartphone-uri, a în­registrat în lunile iulie şi august cele mai bune performanţe de la intrarea pe pia­ţă a subsidiarei gigantului sud-core­ean, raportând o cotă de aproape 60% din numărul şi valoarea smartphone-urilor achi­zi­ţio­nate, au declarat pen­tru ZF surse din industrie, cu acces la aceste date.

„Samsung a avut în cele două luni o cotă de peste 56% după numărul de smartphone-uri livrate şi valoarea încasărilor, cea mai mare înregistrată pâ­nă acum de companie”, a declarat pentru ZF sursa menţionată.

Piaţa locală de telefoane inteli­gen­te a înregistrat în primele 8 luni din 2019 o scă­dere de peste 3% a numărului de uni­tăţi livrate, la 2,3 mi­lioa­ne de unităţi, dar a rămas la acelaşi ni­vel din punct de ve­dere valoric, în con­diţiile în care clien­ţii au achiziţionat modele mai scumpe.

În ciuda furtunii create la nivel glo­bal în jurul companiei şi a semnelor de întrebare legate de accesul la com­po­nen­te şi platforme software şi aplicaţii din SUA, Huawei a reuşit să-şi păstre­ze cota record de vânzări din România, de aproximativ 23% în perioada ana­lizată, conform unei alte surse din industrie.

Lunile iulie şi august au fost mai bune şi pentru compania românească Allview, care a avut o cotă de piaţă de apro­ximativ 3% după numărul de uni­tăţi livrate. Locurile trei şi patru din piaţă au rămas ocupate de Apple şi Nokia.