High-Tech Systems & Software a investit 100.000 euro în dezvoltarea unei aplicaţii de recunoaştere facială bazată pe inteligenţă artificială. Compania locală estimează că aplicaţia, numită DataKlas Computer Vision, va genera venituri de 500.000 euro în decurs de un an

Autor: Ioana Nita 08.10.2019
Compania locală High-Tech Systems & Software (HTSS), specia­li­zată în furnizarea de soluţii software de business, a investit circa 100.000 euro în dezvoltarea unei aplicaţii software de recunoaştere facială bazată pe tehnologia inteligenţei artificiale (AI). Mai exact, aplicaţia, numită DataKlas Computer Vision, extrage, analizează şi înţelege informaţii dintr-o secvenţă de imagini video pe baza algoritmilor de inteligenţă artificială şi poate fi folosită în diferite industrii pentru sporirea securităţii.

„Aplicaţia noastră vine în sprijinul sistemelor de securitate din aero­porturi, clădiri publice sau de birouri. Cu DataKlas Computer Vision va fi mult mai uşor să organizezi accesul controlat 100%, să previi apariţia unor dezastre în exploatarea infrastructurii critice atribuite fac­torului uman şi a atacurilor teroriste, să reduci numărul de accidente de muncă produse din cauza încălcării cerinţelor de securitate de către angajaţi şi, de ce nu, să creşti eficienţa campaniilor de marketing şi vânzări în magazine”, a declarat Costin Bărcănescu, directorul de vânzări al diviziei hardware din cadrul HTSS. El a adăugat că „tehnologia hardware folosită pentru aplicaţia DataKlas Computer Vision este de ultimă generaţie: infrastructură HPE Synergy şi plăci video de la nVidia, special create pentru blade-urile Synergy.”