Holde, o companie din Teleorman care lucrează 2.800 ha, are în plan investiţii de 50 mil. euro pentru a ajunge la 20.000 ha în cinci ani

Autor: Florentina Niţu 08.10.2019

Holde Agri Invest, o companie din agricultură care operează două direcţii de business – exploatarea terenurilor aflate în proprietate prin cultivarea cerealelor şi achiziţionarea şi vânzarea de terenuri – îşi propune să îşi mărească de şapte ori suprafaţa, de la 2.800 de hectare la 20.000 de hectare, în următorii cinci ani.

Potrivit reprezentanţilor, ea va fi listată la Bursa de Valori de la Bucureşti până la sfârştiul anului 2019, printr-un plasament privat, iar jumătate din investiţie, 25 mil. euro, ar urma să vină de la investitori.

„În cinci ani vrem să ajungem să exploatăm 20.000 de hectare, ceea ce presupune investiţii de 50 de milioane de euro. Jumătate ne-am propus să fie bani din acţiuni, iar jumătate din credite. Pentru utilaje ne gândim şi la varianta achiziţiei prin leasing. Ne dorim să creştem calitatea terenurilor, ne gândim să amenajăm şi siteme de irigaţii, care să aducă valoare suplimentară terenurilor, pentru a avea o producţie optimă“, spune Eugen Voicu, membru al consiliului de administraţie Holde Agri Invest şi acţionar fondator Certinvest, care este şi unul dintre investitorii Holde.

Suprafaţa este cultivată în proporţie de 80% în regim ecologic.