Bursa din Hong Kong îşi retrage oferta nesolicitată de peste 36 miliarde dolari pentru London Stock Exchange Group

Autor: Alex Ciutacu 08.10.2019

Operatorul bursei din Hong Kong şi-a retras oferta nesolicitată de peste 36 miliarde de dolari pentru preluarea London Stock Exchange Group, susţinând că nu a reuşit să atragă susţinerea managementului operatorului bursei de la Londra pentru această tranzacţie care ar fi putut transforma ambele businessuri, potrivit CNBC.

Oferta supriză, lansat luna trecută, ar fi afectat tranzacţia în desfăşurare prin care London Stock Exchange preia compania Refinitiv într-o tranzacţie de 27 miliarde doolari.

Bursa din Hong Kong a anunţat că londonezii ar trebui să renunţe la tranzacţia cu compania de analiză de date Refinitiv pentru ca o preluare să poată avea loc.

Într-o declaraţie lansată marţi, operatorul Bursei din Hong Kong a spus că vede în continuare combinarea celor două companii ca pe o strategie atractivă.

„Bursa din Hong Kong este dezamăgită că nu a reuşit să ajungă la un consens cu managementul Bursei de la Londra pentru a realiza această viziune”, anunţă operatorul bursei din Hong Kong.

Dacă tranzacţia ar fi mers înainte, ar da naştere celui de-al doilea cel mai mare jucător din piaţa burselor din lume, după operatorul Bursei din Chicago, cu o capitalizare totală de circa 70 miliarde dolari.

London Stock Exchange Group a deschis la începutul acestui an şi un centru de servicii în Bucureşti, unde plănuieşte să ajungă la 500 de angajaţi până la finele lui 2019.