Germania avertizează asupra unui nou val de imigranţi ilegali care intră în Uniunea Europeană

Autori: Marinela Sarbu , Mediafax 08.10.2019

Germania a avertizat marţi asupra repetării afluxului de imigranţi ilegali din 2015 care a luat Uniunea Europeană pe nepregătite, Grecia şi Cipru fiind îngrijorate de numărul de persoane care ajung pe teritoriile lor prin Turcia, potrivit Reuters.

Miniştrii UE s-au întâlnit pentru a discuta problema imigraţiei întrucât Grecia a devenit principala poartă de intrare în Europa a oamenilor provenind din Orientul Mujlociu, Asia şi Africa care îşi părăsesc ţările de origine din cauza sărăciei sau a războiului.

”Dacă vom lăsa ca toate statele aflate la graniţele Uniunii Europene (să se descurce singure), nu va exista niciodată o politică comună europeană privind azilul. Iar dacă nu avem o politică comună în acest sens, există pericolul ca imigraţia necontrolată să aibă loc din nou în întreaga Europă. Am mai văzut acest lucru înainte şi nu vreau să se întâmple din nou”, a declarat ministrul german de Interne, Horst Seehofer, în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe din UE, care are loc în Luxenburg.

Rapoartele ONU arată că aproximativ 45.600 de oameni au ajuns anul acesta în Europa pe mare.

Blocul este prudent în ceea ce priveşte reapariţia crizei din 2015, care a provocat divergenţe între statele UE, a tensionat serviciile sociale şi de securitate şi a alimentat sprijinul pentru partidele populiste, anti-imigraţie, eurosceptice şi de extremă dreapta.