Antreprenori locali. Constructorul CON-A din Sibiu: Cifra de afaceri a crescut în primele 8 luni, dar mai lent decât ramura construcţiilor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.10.2019

Primele opt luni din 2019 au adus creşteri ale veniturilor în conturile con­structorului CON-A din Sibiu, de­ţinut de omul de afaceri Mircea Bulboacă, însă nu la acelaşi nivel cu avansul pieţei con­struc­ţi­ilor în general.

„Cifra de afaceri în această perioadă (ianua­rie-au­gust 2019 - n. red.) a în­re­gistrat o uşoară creş­tere faţă de anul anterior, însă mai puţin decât creş­te­rea înregistrată de ra­mu­ra construcţiilor“, spu­ne Daniela Ilie, consilier de achiziţii şi cercetare de piaţă în cadrul CON-A.

Potrivit datelor de la Institutul Na­ţional de Statistică, în pri­me­le şapte luni din 2019 construcţiile au avansat cu 26% faţă de aceeaşi perioa­dă a anului trecut.

CON-A a făcut anul acesta inves­ti­ţii care au dus totalul sumei dedicate pro­ducţiei la 20 mil. euro. Compania are o fabrică de elemente prefabricate şi una de structuri metalice.

Afacerile construc­torului CON-A din Sibiu au coborât în 2018 cu aproape 20% faţă de anul anterior şi s-au si­tuat astfel la 440 de mi­lioane de lei (circa 96 mil. euro). Scăderea a ve­nit după ce, potrivit datelor din 2017, CON-A deve­ni­se cel mai mare con­struc­tor cu capital privat româ­nesc după cifra de afaceri. Şi profitul companiei a fost în scădere în 2018, la 20,1 mil. lei (4,3 mil. euro).