​Cristian Dima, fost secretar de stat, îşi încetează mandatul de administrator al Nuclearelectrica pentru că nu a obţinut avizul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare

Autor: Tibi Oprea 10.10.2019

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, anunţă la bursă că Dima Cristian, fost secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi-a încetat mandatul de membru al consiliului de administraţie al companiei de stat începând cu 9 octombrie, întrucât nu a trecut de verificările Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

“Compania a fost înştiinţată cu privire la rezultatul procesului de acordare a avizelor CNCAN pentru administratorii ne-executivi, în baza normei de securitate nucleară privind pregătirea, calificarea şi autorizarea personalului organizaţiilor care exploatează instalaţii nucleare, NSN 23. Ca urmare a derulării acestui proces, CNCAN a notificat SNN că domnul Cristian Dima, membru al Consiliului de Administraţie, nu a obţinut avizul CNCAN”, se arată în raport.

Cristian Dima a fost numit pe 2 octombrie 2018 membru în comitetul consultativ de nominalizare şi remunerare, precum şi în comitetul consultativ de audit al Nuclearelectrica.

Compania cu 4 mld. lei capitalizare este controlată în proporţie de 82,5% de către statul român prin Ministerul Energiei. De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 64,2% pe fondul unui rulaj de 175 mil. lei.