Viorica Dăncilă: Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta

Autori: Diana Grigore , Mediafax 10.10.2019

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că Guvernul PSD a guvernat mai bine decât partidele de dreapta. Liderul PSD a precizat că aşteaptă acum să vină la putere un guvern cu un program serios şi coerent.

„Mulţumim cetăţenilor care ne-au acordat încrederea în 2016 şi mulţumim celor care ne-au susţinut şi ne-au stat alături pe durata acestui mandat. Am guvernat pentru oameni, pentru România şi pentru mai bine. Aşa cum am mai spus, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare cu rezultate, o guvernare eficientă, orientată spre români şi bunăstare, spre măsuri de sprijin pentru toate categoriile sociale şi progres economic pentru ţară. Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta şi aşa o vom face de fiecare dată când vom avea acest mandat. Noi nu ne-am bătut joc de oameni niciodată, nu le-am tăiat veniturile, nu i-am discriminat şi nu i-am aruncat în sărăcie. Îmi doresc, spre binele acestei ţări, să nu ajungem să retrăim vremurile guvernării PDL”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că aşteaptă propunerea pentru noul guvern şi un nou program de guvernare, care să fie serios şi coerent.

„Respectăm decizia Parlamentului de astăzi şi aşteptăm propunerea de guvern şi un program de guvernare serios şi coerent. Îi cer preşedintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde. Partidul Social Democrat îşi va continua lupta pentru români, îşi va urmări proiectul pentru ţară şi va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianţă a nepriceperii, a austerităţii şi a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare. PSD nu e o opoziţie facilă şi o vor simţi curând. Să îi vedem la treabă! Aşteptăm astăzi formula guvernamentală şi programul de guvernare!”, a mai scris Dăncilă.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru. Au fost cinci voturi împotrivă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.