Marcela Pricop şi Marcel Taftă, o familie din judeţul Vrancea s-a întors în localitatea Răcoasa să crească capre după 12 ani petrecuţi în Italia. „Am ales să ne întoarcem acasă, pentru că am sperat să găsim porţi deschise“

Autor: Florentina Niţu 12.10.2019
Soţii Marcela Pricop şi Marcel Taftă au stat 12 ani în Italia unde au muncit ca asistent medical, respectiv constructor, iar în 2017 au ales să se întoarcă în ţară şi să-şi facă o fer­mă de ca­pre în loca­litatea Răcoasa, judeţul Vrancea. Au investit banii pe care i-au obţinut în străinătate pentru a recondiţiona un grajd vechi, căruia i-au dat o altă funcţionalitate.

„Am ales să ne întoarcem acasă, pentru că am sperat să găsim porţi deschise. A fost o provocare pentru mine să intru în domeniul zootehniei, pentru că eu sunt de profesie asistent medical şi am 21 de ani de vechime. Când am hotărât să facem acest pas aveam tentaţia de a mă întoarce în sistem, de a lucra ca asistentă, dar am avut câteva experienţe în calitate de pacient care m-au făcut să mă schimb. (...) Soţul este crescător din străbunic, bunic, tată şi sperăm că băieţelul nostru Robert va duce mai departe ceea ce noi am construit“, spune Marcela Pricop, cofondatoare a brandului de lactate Ferma căpriţele lui Robert.