BREAKING. Prima reacţie a lui Klaus Iohannis după consultările cu partidele. Preşedintele a anunţat cine ar putea prelua guvernul României

Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax 11.10.2019

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că ”ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL”. El a mai spus că PSD ”nu a înţeles nimic şi a chiulit” de la consultări.

”Ieri a trecut moţiunea de cenzură şi a picat Guvernul Dăncilă, un guvern eşuat şi derutat. Este foarte bine aşa, că a trecut moţiunea de cenzură. Astăzi am convocat prima rundă de consultări cu partidele şi ca să încep cu sfârşitul, PSD a confirmat că nu a înţeles nimic, au lipsit de la consultări, adică au lipsit nemotivat, adică au chiulit. E nevoie urgent să fie un guvern de tranziţie. De ce spun că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern? Fiindcă orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierdută pentru România şi pentru români”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că preferă un guvern politic, nu unul tehnocrat.

”Eu prefer un guvern politic şi nu voi căuta altă soluţie decât un guvern politic. Astăzi s-au prezentat partidele şi PNLm, care a venit primul la ora 11.00, a spus clar şi răspicat, PNL e dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunţă un parcurs dificil. Celeltalte formaţiuni care au venit, toate au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. Aşa că este destul e clar de pe acum că ne îndreptăm spre un guvern PNL, sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanţe”, a mai spus preşedintele Iohannis.