​Omer Tetik şi Leontin Toderici, CEO-ul şi şeful adjunct al Băncii Transilvania, au vândut acţiuni de aproape 5 mil. lei. Acestea sunt primele vânzări pe care Tetik le face din septembrie 2018 încoace

Autor: Tibi Oprea 11.10.2019

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate, a notificat vineri bursa că pe 8 octombrie a vândut un pachet de 1 milion de acţiuni la banca pe care o conduce, la 2,41 lei pe unitate, echivalentul unei tranzacţii de 2,41 mil. lei.

Pe de altă parte, astăzi la bursă a fost publicată şi tranzacţia prin care Leontin Toderici, director general adjunct al băncii de la Cluj, a vândut la rândul său un pachet de 1 milion de acţiuni, dar la un preţ uşor în scădere faţă de Tetik, de 2,395 lei pe acţiune. Prin urmare, Leontin Toderici a vândut pe 9 octombrie acţiuni de 2,39 mil. lei.

Astfel, directorul general şi director general adjunct ai celei mai mari bănci din România, respectiv un emitent de 12,5 mld. lei, au vândut acţiuni de aproape 5 milioane de lei în doar o săptămână.