Mircea Coşea rămâne preşedinte al consiliului de supraveghere al Transelectrica. Acţionarii nu se întrunesc la prima convocare pentru a vota o majorare de capital social cu 22,2 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 14.10.2019

Mircea Coşea, 77 de ani, profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti, a fost ales pe 10 octombrie preşedinte al consiliului de supraveghere al Transelectrica (TEL), companie cu 1,5 mld. lei capitalizare şi care se ocupă cu siguranţa energetică a României. Tot în aceeaşi şedinţă, Transelectrica a desemnat şi componenţa comitetului de nominalizare şi remunerare, a comitetului de audit şi a comitetului de securitate energetică. Pe de altă parte, potrivit unui raport la bursă, acţionarii Transelectrica nu s-au întrunit la prima convocare din 11 octombrie pentru a vota majorarea capitalului social cu suma maximă de 20,2 mil. lei, din care 11,8 mil. lei reprezintă valoarea determinată de expert pentru 17 terenuri.

La adunarea generală extraordinară au participat personal, prin reprezentant sau prin corespondenţă un număr de 23 de acţionari reprezentând 77,00901% din capitalul social al societăţii. A doua convocare va avea loc la 14 octombrie 2019. De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe urma să fie prezentat şi raportul semestrial al consiliului de supraveghere asupra activităţii de administrare din perioada ianuarie-iunie 2019. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Economiei, cu 58,6% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile TEL se tranzacţionează în scădere cu 7,2% pe fondul unui rulaj de 87 mil. lei, emitentul ajungând la 1,4 mld. lei capitalizare.