Dăncilă, atac la trădătorii din PSD: Îi ţine împreună setea de putere, ipocrizia

Ziarul Financiar 12.10.2019

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, a atacat sâmbătă, la evenimentul de lansare al programului de candidat, trădătorii din partid, spunând că sunt uniţi de ipocrizie şi setea de putere. Dăncilă l-a pomenit şi pe Victor Ponta, anterior Lia Olguţa Vasilescu numindu-l trădător.

"Nimeni nu ne va putea lua vreodată puterea şi voinţa. Nimeni nu va reuşi să ne distrugă şi să ne elimine! Oricât s-ar chinui să ne blocheze, să ne slăbească sau să ne dezbine, oricâţi de Iohannis, Ponta şi Tăriceanu s-ar mai ivi, noi suntem aici şi nu putem fi doborâţi decât atunci când vom renunţa, când vom depune armele", a spus sâmbătă Viorica Dăncilă.

"Eu nu renunţ, nu dau înapoi, nu mă dau bătută în faţa celor ce vor să ne doboare! O să lupt cu toate forţele împotriva lor, aceşti barbaţi ascunşi în Palatul Cotroceni sau Casa Poporului, în spatele unor parlamentari lipsiţi de conştiinţă. Ei sunt tari doar la votul dat de trădătorii vechi şi noi. Dar noi vom fi tari la votul adevărat. La votul dat de români! (...) Nu îi uneşte nimic bun. Îi ţine împreună setea de putere, îi ţin aproape ipocrizia şi lipsa de principii, îi animă dorinţa de a vedea partidul nostru la pământ.Atât. Dar nu vor reuşi, pentru că, prin ceea ce au făcut acum, ne-au deschis calea spre o luptă deschisă, fără menajamente şi fără bariere, împotriva lor - a impostorilor, a trădătorilor, a mitomanilor - pentru a-i zdrobi în alegerile de anul acesta şi de anul viitor!", a ami spus Dăncilă.

Iar atacurile au continuat: "Se vor sfâşia unii pe ceilalţi până nu va mai rămâne nimic, iar noi vom fi tot acolo, să înlăturăm această adunătură de profitori şi să venim din nou la guvernare!".

Şi Lia Olguţa Vasilescu a vorbit, în discursul său, despre trădători, arătând cu degetul spre Victor Ponta.

"Vă imaginaţi scena cu Cîţu şi Caramitru lucrând la buget. Tragic e altceva. Că un partid care a luat 20% trece la putere şi un partid care a luat 40% trece în opoziţie. Cum s-a întâmplat asta? Prin trădarea lui Victor Ponta care ne spune că are sute de mesaje de la pesedişti. Eu zic să se uite în frigider că acolo vede mesajele noastre. Şi dacă tot îi plac fabulele lui La Fontaine, aş vrea să îi aduc mainte de fabula lui Grigore Alexandrescu- "Toporul şi Pădurea": Un bătrân merge să taie stejarii din pădure şi nu poate pentru că toporul nu avea coadă, dar găseşte un stejar dispus să dea din trunchiul său pentru a se face această coadă de topor. Cu cozile de topor şi cu echipa lui Barna, acest domn înalt ca bradu...şi mai era ceva ca gardul, dar nu îmi aduc aminte ce, care s-a oprit cu educaţia la clasa a VII-a, ne vorbeşte despre meritocraţie. Aceştia oameni au dat guvernul jos. Şi ei trebuie de marţi să vină la guvernare", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

În momentul în care a fost pomenit numele lui Victor Ponta, social democraţii aflaţi la lansarea programului de candidat al Vioricăi Dîncilă, de la Romexpo, au huiduit.

Victor Ponta a atact-o joi, în plenul Parlamentului, pe Viorica Dăncilă, citînd din La Fontaine: „nu există om atât de deştept încât să îl convingă pe un prost că e prost”.

În schimbul de replici, Viorica Dăncilă a spus, tot în Parlament: „Domnule Ponta e greu să vă răspund, dar pot să afirm un lucru cu tărie. Nu o să trădez niciodată acest partid. O să am puterea să stau în picioare, chiar când acest partid trece printr-o criză. Nu o să îmi dau demisia pe Facebook şi din funcţia de premier, fără a discuta cu colegii de partid. Domnule Ponta, aveţi cel puţin bunul simţ, vorbiţi totuşi cu o femeie, ştiu că nu respectaţi pe nimeni şi aveţi totuşi respect pentru o femeie, dacă nu aveţi pentru un prim-ministru”.