Tensiunile nu se reduc: Arabia Saudită aprobă suplimentarea trupelor şi echipamentelor militare americane pe teritoriul său

Autor: Marinela Sarbu 13.10.2019

Regele Arabiei Saudite şi prinţul moştenitor au aprobat suplimentarea de trupe şi echipamente militare americane după atacul de luna trecută asupra instalaţiilor petroliere saudite, a informat sâmbătă agenţia de ştiri SPA, citată de Reuters.

Statele Unite au anunţat desfăşurarea a aproximativ 3.000 de soldaţi în statul din zona Golfului, inclusiv escadrile de luptă şi de expediţie aeriană şi personal de apărare aeriană, pe fondul tensiunilor crescute dintre Arabia Saudită şi Iran.

Preşedintele Donald Trump a declarat că saudiţii au fost de acord să plătească o sumă de bai pentru acest ajutor oferit de SUA. Agenţia SPA a informat doar că decizia a venit în contextul „relaţiilor istorice şi (a) parteneriatului bine stabilit” dintre cele două ţări.

Tensiunile dintre Arabia Saudită şi Iran s-au accentuat ca urmare a atacurilor cu drone, din 14 septembrie, lansate împotriva unor rafinării saudite. Comunitatea internaţională a acuzat autorităţile de la Teheran de responsabilitatea susţinerii atacului.