SES Video: Peste 55% dintre români au un TV inteligent în gospodărie, iar rata de utilizare a platformelor video online a explodat

Autor: Adrian Seceleanu 14.10.2019

Două treimi dintre respondenţii studiului SES spun că urmăresc conţinut video online pe sau de pe internet, în medie, 2,3 ore în fiecare zi a săptămânii şi 2,5 ore în weekend - cu 1,2 ore mai puţin decât TV.Numărul de televizoare inteligente - care se conectează la internet şi pe care se pot instala aplicaţii cu ajutorul cărora se pot accesa servicii video la cerere precum Netflix, HBO sau YouTube a explodat ajungând la o pondere de peste 50% faţă de 44% în urmă cu doi ani, în timp ce ponderea echipamentelor capabile să redea conţinut de înaltă rezoluţie (4K) se apropie de 20%, conform celui mai recent studiu, „Raport privind consumul de TV şi video 2019”, realizat pe piaţa din România. Studiul, coman­dat de SES Astra România şi derulat de Mercury Research în iunie 2019, oferă o privire în detaliu asupra obiceiurilor de consum. „Comparativ cu 2017, numărul celor care deţin un smart TV a crescut semnificativ, de la 44% la 55%”, a declarat în cadrul unei conferinţe Mihai Ursoi, country manager la SES Video România, Bulgaria şi Republica Moldova. Numărul televizoarelor cu tub catodic a scăzut în 2019 la 30%, de la 47% în 2017.

Timpul petrecut de români în fiecare zi în faţa televizorului rămâne ridicat, cu o medie de 3,3 ore în timpul săptămânii şi de 3,7 ore în timpul weeken­dului. Conform studiului, două treimi dintre respondenţi spun că ur­măresc conţinut video online pe sau de pe internet, în medie, 2,3 ore în fiecare zi a săptămânii şi 2,5 ore în weekend - cu 1,2 ore mai puţin decât TV.