Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Năvodari şi-a extins operaţiunile în Bulgaria şi Ucraina şi mizează pe majorarea cu minim 5% a afacerilor în 2019

Autor: Roxana Rosu 14.10.2019

Combinatul de Îngrăşăminte Chimice (CICh) Năvodari, deţinut de omul de afaceri Ernesto Sudati, şi-a extins operaţiunile în Bulgaria şi Ucraina şi estimează că vânzările pe cele două pieţe vor genera 5% din veniturile companiei în 2019.

„Am considerat oportun să intrăm pe cele două pieţe, datorită potenţialului pe care îl au.  Ucraina are o suprafaţă agricolă de aproape trei ori mai mare faţă de cea a României, iar piaţa de îngrăşăminte speciale este la început. În Bulgaria, situaţia este diferită, aici există deja furnizori de îngrăşăminte cu tehnologii înglobate iar fermierii locali au înţeles beneficiile utilizării acestora. În primul an de activitate ne-am propus  să ne facem cunoscute produsele unui număr cât mai mare de potenţiali clienţi. Din estimările noastre, pentru primul an, ponderea vânzărilor pe aceste pieţe în total activitate va fi de aproximativ 5%”, a declarat Cezara Vişan, directorul executiv al Cich Năvodari.