Guvernul suplimentează bugetul MAE cu 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale

Autori: Elena Crangasu , Mediafax 14.10.2019

Executivul a suplimentat, luni, bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) cu 48,05 milioane de lei, pentru organizarea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi (luni - n.r.), la solicitarea MAE, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului ministerului, cu 48,05 milioane de lei. Sunt necesare aceste sume pentru buna organizare şi funcţionare a alegerilor prezidenţiale în străinătate. Ştiţi foarte bine, că potrivit Legii 148/2019, au fost schimbate condiţiile pentru organizarea secţiilor de votare din străinătate. Va avea loc votul pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur, numărul membrilor din secţiile de votare a fost majorat la nouă sau la 15, în anumite cazuri”, a anunţat Nelu Barbu, luni, la finalul şedinţei Executivului.

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, printr-o hotărâre, încă 270 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, informează instituţia. AEP a precizat că acum sunt 714 secţii aprobate, din cele 838 preconizate a fi înfiinţate.

Campania pentru alegerile prezidenţiale a început sâmbătă, 12 octombrie şi se încheie pe 9 noiembrie.

Scrutinul are loc pe 10 noiembrie, iar votul pentru al doilea tur a fost programat pentru data de 24 noiembrie. Românii din străinătate vor vota între 8 şi 10 noiembrie şi, la al doilea tur, între 22 şi 24 noiembrie.