Casa Unirea, primul magazin cu produse agroalimentare, controlat de stat, s-a deschis în centrul Capitalei. Zeci de producători locali au produse expuse pe rafturi

Autor: Florentina Niţu 14.10.2019

Patru cooperative agricole şi peste zece producători individuali îşi desfac produsele agroalimentare, precum brânzeturi, dulceţuri, produse de brutărie şi patiserie, peşte, legume şi fructe, vinuri, ţuică ori siropuri, în Casa Unirea, al doilea magazin al companiei cu capital de stat Casa de Comerţ Agroalimentar “Unirea”. Săptămâna trecută a mai fost deschis unul la Sibiu, iar acesta este primul deschis în Bucureşti.

„Sunt alături de oamenii care au muncit pentru binele ţării. Am deschis al doilea magazin al Casei de Comerţ “Unirea”, reţea comercială care s-a concretizat. L-am deschis lângă Universitatea din Bucureşti, lângă studenţi, să mănânce produse româneşti. Este cea mai importantă verigă din politica noastră, este important să comercializăm ceea ce produc fermierii. Mi-aş dori ca următorul guvern să continue această iniţiativă”, a spus Petre Daea, iniţiatorul acestei reşele şi fostul ministru al Agriculturii.

Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Unirea a spus că în magazine se găsesc produse de la patru cooperative agricole şi peste zece producători individuali din toată ţara. El a explicat că a ales să fac un magazine cu produse generale, pentru a satisface nevoiele oricărui client din Bucureşti.

Locaţia a fost aleasă central, pe strada Biserica Enei, lângă Universitatea din Bucureşti, fiind închiriată. Anterior ea a găzduit sediul unei bănci.

Daea a mai spus că o asemenea structură a fost dificil de realizat şi de coordonat, pentru că intră pe o piaţă dominată de retailerii străini. „Noi vrem să echilibrăm balanţa. Este un început de drum, mai sunt multe de făcut, dar îmi pun speranţa în continuarea acestui produs. Producţia românească, din nefericire, nu a avut un loc special pentru valorificare.”