Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN: La fel ca în viaţă, în businessul de investiţii, cheia reuşitei este să ai dreptate de mai multe ori decât greşeşti

Ziarul Financiar 15.10.2019

La fel ca în viaţă, în businessul de investiţii, cheia reuşitei este să ai dreptate de mai multe ori decât greşeşti. Balanţa a înclinat spre investiţiile care au performat bine pentru Johan Meyer, motiv pentru care a ajuns şi în rolul de manager al Fondului Proprietatea şi CEO al sucursalei de la Bucureşti pentru Franklin Templeton, din care administrează active de peste 2,5 miliarde de dolari. Meyer, care l-a avut ca mentor pe Mark Mobius, guru al investiţiilor, spune că decizia de a veni în România a fost printre cele mai bune din viaţa sa. Cum a ajuns aici şi care sunt planurile lui în continuare, a povestit în cea mai recentă ediţie a evenimentului Meet the CEO, care se regăseşte şi în cel mai recent articol de copertă publicat de Business MAGAZIN.

♦ Mediul antreprenorial din România a fost susţinut de instituţiile locale, însă acestea au putut acorda credite - cel puţin în ultimii ani - având în spate siguranţa dată de implicarea Băncii Europene pentru Investiţii (BEI). Andrew McDowell, vicepreşedintele BEI, vorbeşte despre cât de important este să ai de partea ta instituţiile europene, dar şi despre recenta decizie a statului român de a-şi creşte în mod semnificativ implicarea în program.

♦ Industria auto europeană mizează puternic pe reducerea emisiilor determinate de producţie. Sunt planurile europenilor prea ambiţioase în contextul în care pieţe precum cele din Asia, America sau Africa nu ţin sau nu vor să ţină pasul?

♦ Fondat în urmă cu 200 de ani, la început ca o bancă locală de economii, Erste a devenit cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, cu peste 16 milioane de clienţi în şapte ţări, active de circa 240 de miliarde de euro şi o capitalizare de piaţă de 16 miliarde de euro. Care au fost principalele borne din evoluţia grupului austriac? Ioana Matei