Petrişor Grindeanu, fost şef la Sika pentru două ţări africane, vine în România ca CEO al Sanex, producător de gresie şi faianţă sub brandul Cesarom

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.10.2019

Producătorul de plăci cera­mice Sanex (brandul Cesarom) din Cluj-Napoca, deţinut de grupul aus­tri­ac Lasselsberger, l-a recrutat, pentru func­ţia de CEO, pe Petrişor Grin­deanu de la produ­că­torul elveţian de materiale de construcţii Sika.

Petrişor Grindeanu a preluat man­datul de CEO la Sanex din sep­tem­brie 2019, potrivit da­te­lor publicate pe pro­fi­lul său de pe reţeaua de so­cia­lizare de business LinkedIn.

„Am ales să fac această tranziţie către Lasselsberger România pentru că reprezintă o provocare implicarea într-un business de anver­gura Lasselsber­ger. Voi conti­nua consoli­darea busines­sului prin dez­voltare, dar şi investiţiile începute deja în modernizarea liniilor de fabricaţie“, spune Petrişor Grindeanu.

Anterior venirii la Sanex, Petrişor Grindeanu a condus activitatea Sika în două ţări africane - Etiopia şi Djibouti.

Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, unde Petrişor Grindeanu a preluat funcţia de CEO, şi-a redus cifra de afaceri cu aproximativ 3% în 2018 faţă de anul anterior, rezultatul ajungând la 128,8 milioane de lei. Sanex a lucrat în 2018 cu un număr mediu de 429 de salariaţi. Compania exportă, conform celor mai recente date, în ţări precum Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Republica Moldova.