Borislav Mihaylov, preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal a demisionat în urma incidentelor rasiste care au avut loc la meciului Bulgaria-Anglia

Autori: Alexandru Stanila , Mediafax 15.10.2019

Borislav Mihaylov, preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal, a demisionat din funcţie, marţi, în urma incidentelor rasiste care au avut loc la meciul Bulgaria-Anglia, disputat luni, scor 0-6, în preliminariile EURO 2020.

Decizia lui Mihaylov vine după ce premierul bulgar Boyko Borissov i-a cerut să demisioneze în urma incidentelor rasiste care i-au avut în prim-plan pe suporterii bulgari, la meciul disputat în Sofia.

În comunicatul emis de forul din Bulgaria se menţionează că decizia a venit ca o "consecinţă a tensiunilor recente", însă nu se menţioneazăte termenul de "rasism", transmite BBC.

Fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling au fost ţinta unor suporteri bulgari. Aceştia au scos sunete de maimuţă la adresa fotbaliştilor englezi. Deşi scandările rasiste au continuat, arbitrul, care a oprit meciul de două ori pentru a încerca să oprească pornirile fanilor, a lăsat partida să continue.

Plecarea lui Borislav Mihaylov de la şefia fotbalului din Bulgaria este pusă şi pe seama rezultatelor foarte slabe obţinute de naţională. În ultimul an, Bulgaria nu a reuşit să obţină vreo victorie, iar în grupa A de calificare la EURO 2020 ocupă ultimul loc, cu doar trei puncte acumulate în şapte partide.