Polonezii de la Viking Pruszynski, cu două fabrici de acoperişuri în România, au făcut afaceri de 73 mil. lei în 2018, în scădere cu 6%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.10.2019

Sub brandul Viking Pruszynski, sunt comercializate pe pieţele din România şi Republica Moldova ţigle metalice.



Producătorul polonez de acoperişuri Viking Pruszynski, care are două fabrici în România, şi-a redus cifra de afaceri cu circa 6% în 2018, iar rezultatul a ajuns la 73 de milioane de lei, după cum arată datele de pe site-ul Minis­te­rului de Finanţe. În acelaşi timp, compania Viking Profil – prin care este operat businessul – a continuat să înregistreze pierderi, mult mai mici însă decât în anul anterior, acestea situân­du-se în 2018 la circa 100.000 de lei. Numă­rul mediu de angajaţi ai Viking Pruszynski a fost anul trecut 73, cu trei mai mult decât în 2017.

Compania Viking Profil este deţinută, potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro, de Pruszynski Sp Z.O.O., administrator unic fiind Krzysztof Pruszinski. Pruszynski Sp Z.O.O. este o firmă înregistrată în Polonia şi unul dintre cei mai mari producători de acoperişuri din Europa.

„Viking Profil este o companie românească ce face parte din grupul Blachy Pruszynski, cel mai mare producător de învelitori metalice şi sisteme de faţade din Polonia şi unul din cei mai mari producători la nivel european. În România, Blachy Pruszynski produce în cele două fabrici de la Filipeştii de Pădure (Prahova) şi Craiova sisteme de acoperişuri Viking Pruszynski“, se arată pe site-ul filialei din România.