SIF Moldova vinde pachetul de 19,55% din SPIT Bucovina Suceava, companie din portofoliul istoric, pentru suma de 1,18 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 16.10.2019

SIF Moldova (SIF2) a notificat marţi bursa în legătură cu vânzarea integrală a unui pachet de 1,16 milioane de acţiuni, reprezentând 19,55% din capitalul social al SPIT Bucovina Suceava, pentru suma de 1,185 mil. lei.

„Consecventă strategiei aprobate de acţionari, SIF Moldova a continuat vânzarea participaţiilor din portofoliul «istoric», care şi-au epuizat potenţialul de creştere. (...) Operaţiunea s-a efectuat prin mandatar Asset Invest, parte a grupului SIF Moldova, societate înfiinţată în scopul restructurării deţinerilor din portofoliul «istoric», în acord cu Strategia şi Politica de Investiţii a SIF Moldova”, se arată în comunicatul de la bursă.

De la începutul anului, acţiunile SIF2 se tranzacţionează în creştere cu 15,48%, pe fondul unui rulaj de 82 mil. lei, emitentul ajungând la 1,4 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 28,9% în aceeaşi perioadă. Marţi, acţiunile SIF2 au închis şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 1,4%, pe tranzacţii de 32.230 lei.