Ark Inşaat, constructorul fabricii de maşini de spălat Arctic de la Ulmi, şi-a triplat afacerile în 2018, până la 170 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.10.2019

Ark Inşaat (Ark Construction), firma de construcţii care a ridicat fabrica de maşini de spălat a investitorilor turci de la Arctic, a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de 170 de milioane de lei, mai mult decât triplu faţă de anul anterior, când compania a fost înregistrată la Registrul Comerţului. Ca urmare, compania a devenit cel mai mare constructor din judeţul Dâmboviţa, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea ZF.

Compania a avut în 2018 un profit de circa 300.000 de lei, iar numărul mediu de angajaţi a fost de 27, după cum arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Ark Inşaat are sediul în Istanbul, iar pe site-ul companiei nu sunt disponibile date referitoare la alte proiecte de care se ocupă. Fabrica Arctic din Ulmi a fost construită în 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 mp, după o investiţie de 150 de milioane de euro.

Ark Inşaat (în traducere din limba turcă - Ark Construcţii) se numără, alături de firme precum CON-A din Sibiu, printre firmele care au „câştigat“ contracte generoase, de peste 100 de milioane de euro.