Mirela Gal, fermier din Oradea: „În 1992 am început să cultiv legume pe 150 de hectare, iar acum avem cereale pe o suprafaţă de zece ori mai mare“. Compania Agro Egal din Oradea, deţinută de familia Gal, are în prezent 80 de angajaţi

Autor: Florentina Niţu 17.10.2019

Mirela Gal a făcut liceul agricol în Şimleu Silvaniei, în judeţul Sălaj, apoi a urmat Facultatea de Horticultură din Bucureşti, iar ca o continuare firească a studiilor, în 1992 a devenit fermier, in­ves­tind în propriul business. A început să cultive legume pe 150 de hectare în Oradea, iar acum cultivă cereale pe o suprafaţă de 1.500 de hectare şi are vânzări de 6,7 milioane de lei într-un an.

„Am început în 1992, imediat după ce s-au desfiinţat CAP-urile. M-am apucat să cultiv legume pe 150 de hectare, dar era implicată multă forţă de muncă, iar acum cultiv cereale pe 1.500 de hectare şi majoritatea lucrărilor le fac mecanizat, pentru a reduce necesarul de personal. Am accesat fonduri europene şi am cumpărat utilaje performante, care să înlocuiască forţa de muncă şi în acelaşi timp să crească productivitatea“, a spus Mirela Gal, acţionar alături de soţul său în compania Agro Egal din Oradea.