Amber vrea să ajungă la 400 de angajaţi şi afaceri de 10 mil. dolari la finalul lui 2019

Autor: Ioana Nita 17.10.2019

Dezvoltatorul local de jocuri video Amber a înregistrat în primele şase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 5 milioane de dolari, pentru finalul lui 2019 ţinta fiind de a ajunge la 10 milioane de dolari, în creştere cu peste 30% faţă de 2018. „Ţinta de afaceri pentru finalul anului 2019 este de cel puţin 10 milioane de dolari, prag pe care ne aşteptăm să îl depăşim. Ne bazăm pe mai mulţi clienţi şi mai multe proiecte”, a declarat pentru ZF Tudor Postolache, director operaţiuni în cadrul Amber. Studioul local de jocuri, înfiinţat în 2013 în Bucureşti, a investit recent în deschiderea unui birou în afara Capitalei, la Botoşani. Noul studio Amber va furniza servicii de Quality Assurance (testare) pentru jocurile dezvoltate sau codezvoltate de Amber, iar în decurs de un an va avea o echipă de 30 de persoane.

„Credem că pentru a creşte, industria dezvoltatoare de jocuri video din România trebuie să iniţieze proiecte nu doar în Bucureşti, ci şi în alte zone ale ţării, lucru ce se întâmplă deja de ceva ani, tot mai multe studiouri indie lansând titluri notabile şi creând oportunităţi pentru dezvoltarea de noi specializări în domeniu, specializări ce nu existau în aceste zone. Botoşaniul se află într-o astfel de zonă, pe care sperăm să o ajutăm să crească”, a explicat Postolache alegerea oraşului Botoşani pentru extindere. El nu a dorit însă să precizeze şi valoarea investiţiei pentru deschiderea noului studio.

În prezent, Amber are deschise 10 poziţii de tester şi test leaders pentru studioul din Botoşani. Echipa dezvoltatorului local de jocuri video numără în prezent 350 de persoane, iar la finalul acestui an Amber intenţionează să ajungă în total la 400 de angajaţi. Activitatea Amber este structurată ca o reţea de studiouri, specializate în strategii de lansare paralele pe mai multe platforme, optimizare a experienţei utilizatorilor, design de monetizare, data science şi live operations, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de software ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme şi servicii de suport. Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Epic Games, Scopely, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam, Paradox şi That Game Company. De asemenea, compania locală a lucrat şi la dezvoltarea unor jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin, Little Leader şi Cinderella Free Fall.