Hidroserv, companie aflată în insolvenţă şi controlată de Hidroelectrica, mai face un pas spre redresare. CITR, administrator judiciar: Suntem pregătiţi pentru depunerea unui plan de reorganizare al companiei până la finalul anului

Autor: Cristina Bellu 17.10.2019

Hidroserv, societate aflată în insolvenţă şi controlată de Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi una dintre cele mai profitabile companii de stat din România, este pregătită pentru intrarea în reorganizare, în contextul în care  instituţia se află într-o situaţie stabilă, de breakeven, în urma derulării unui proces de restructurare, transmit reprezentanţii CITR, administrator judiciar în portofoliul căruia societatea se află în perioada de observaţie.

Strategia de reorganizare presupune valorificarea activelor excedentare care nu contribuie la activitatea curentă, continuarea activităţii de mentenanţă în urma încheierii unui nou acord cu Hidroelectrica şi participarea la proiectele viitoare de investiţii pentru modernizarea hidroagregatelor iniţiate de aceasta.

„Suntem pregătiţi pentru depunerea unui plan de reorganizare al Hidroserv până la finalul anului, iar capacitatea operaţională a societăţii, personalul supra-calificat şi încheierea unui nou acord cadru vor crea premisele necesare restructurării societăţii. În perioada următoare vor începe negocierile cu Hidroelectrica pentru încheierea unui nou acord cadru care să prevadă prestarea serviciilor de mentenanţă de către Hidroserv şi care este imperios necesar pentru succesul redresării companiei”, explică Adrian Lotrean, Senior Partner CITR.