Ştefan Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri: Am îmbunătăţit oferta pentru Volkswagen şi suntem din nou în contact cu conducerea concernului german. Dacă vin în România, pot respecta calendarul producţiei

Autor: Bogdan Alecu 17.10.2019

Proximitatea faţă de pieţele vest-europene şi infrastructura deja existentă în vestul ţării reprezintă elemente care pot permite celor de la Volkswagen să decidă ca viitoarea uzină pentru modelele VW Passat şi Skoda Superb să fie construită în România, este de părere Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri.

„De astăzi suntem din nou în contact cu Volkswagen, efectuăm acum un nou program de continuare a prezentării oportunităţilor. Oferta poate fi întotdeauna îmbunătăţită ca urmare a dialogului. Acum, în această fază, din ce vedem în media, investiţia din Turcia a fost oprită. Noi venim acum cu oferta că VW îşi poate respecta termenele stabilite, dacă vin în România şi atunci de la oprire la luarea deciziei de a veni aici, poate fi un drum scurt. La un moment dat este o competiţie în care nu poţi fi egal, ţinând cont de rigorile impuse oricărui stat membru UE. Noi ne-am făcut treaba din primul moment”, a declarat ministrul.

El a subliniat că şi în condiţiile în care guvernul a fost demis, activitatea Invest Romania nu este afectată, însă negocierile pot fi influenţate deoarece discuţiile sunt purtate cu miniştri dintr-un cabinet demis.

„Activitatea la Invest Romania continuă în prezent şi nu este afectată de demiterea guvernului. Guvernul are responsabilitatea de a continua activitatea până când următorul guvern este instalat. Noi reprezentăm în continuare România şi putem atrage o nouă investiţie. Avem nevoie de o nouă uzină auto pentru economia locală. Mai suntem în discuţii şi cu alte potenţiale investiţii mari cu caresuntem în prezentare de ţară, dar aceste procese durează deoarece aleg între mai multe ţări şi între mai multe locaţii dintr-o ţară”, a subliniat Ştefan Radu Oprea.