​Tranzacţie “DEAL” cu 1,2 milioane de acţiuni Digi Communications în valoare de 36 mil. lei. Preţul de cumpărare, cu 1,3% mai mare decât cel din şedinţa precedentă

Autor: Tibi Oprea 18.10.2019

Un pachet de 1,2 milioane de acţiuni Digi Communications (simbol bursier - DIGI), al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu din Europa, a fost transferat în şedinţa de vineri dintr-o mână în alta într-o tranzacţie de tip “DEAL”, încheiată la un preţ cu 1,3% mai mare decât cel din şedinţa precedentă, respectiv 30 lei pe acţiune, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BVB.

Pachetul transferat vineri la ora 10.10 reprezintă 3,3% din numărul total de acţiuni DIGI tranzacţionabile. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de 36 mil. lei.

Tranzacţiile speciale de tip „deal“, cunoscute şi ca tranzacţii negociate, se realizează pe un segment separat al bursei. Înainte de încheierea unei astfel de tranzacţii, cumpărătorul şi vânzătorul stabilesc dinainte termenii tranzacţiei (numărul de acţiuni şi preţul).

Până la ora redactării acestei ştiri nu a fost raportat niciun vânzător sau cumpărător al respectivului pachet de acţiuni.

De la începutul anului, acţiunile companiei controlate de omul de afaceri Zoltan Teszari se tranzacţionează în creştere cu 15,6%, pe fondul unui rulaj de 134,9 mil. lei, emitentul ajungând la 2,96 mld. lei capitalizare.