Mădălina Mezei, fosta directoare a Tarom, a fost chemată luni la DNA

Autori: Laura Albu , Mediafax 18.10.2019

Mădălina Mezei, fosta directoare a Tarom, a fost chemată luni la DNA. Mezei a declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de un dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor, şi că a fost chemată în calitate de martor. 

Mădălina Mezei a spus că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele Tarom la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale şi a adăugat că îi va face plângere penală. Cuc a răspuns, pe Facebook, că sunt minciuni aruncate pe piaţă.

Fostul director Tarom a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Consiliul de Administraţie al Tarom a precizat, într-un comunicat de presă, că în şedinţa din dată de 15 octombrie, a analizat activitatea directorului general şi a constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mădălina Mezei, că nu a reuşit să ducă la îndeplinire Hotărârile Consiliului de Administraţie, Adunării Generale a Acţionarilor şi nici anumite obligaţîi care ii reveneau potrivit Statului Companiei şi Contractului de Mandat şi că a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier.

Mădălina Mezei a fost numită la şefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce acelaşi Consiliu de Administraţie îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.