Oraşul Barcelona, paralizat din cauza creşterii violenţelor din cadrul protestelor

Autori: Lacramioara Ivaz , Mediafax 18.10.2019

Protestele din Catalonia, manifestate ca reacţie la decizia Curţii Supreme din Spania de a aresta nouă lideri ai mişcării secesioniste, continuă în cea de-a cincea zi, atingând un nivel înalt al violenţelor şi blocând întreg oraşul Barcelona, relatează site-ul postului BBC.

Zeci de mii de protestatari au ocupat, vineri dimineaţă, oraşul spaniol, oprind trenurile şi blocând străzile din Barcelona, pentru a reacţiona la decizia de luni a instanţei supreme spaniole de a-i aresta pe nouă lideri catalani.

Ca urmare a stării de paralizie a oraşului, meciul de fotbal dintre echipele Barcelona şi Real Mardid, programat pe 26 octombrie.

Similar, catedrala Sagrada Familia din Barcelona, una din cele mai importante atracţii turistice ale oraşului, a anunţat, prin intermediul unei postări pe Twitter, închiderea temporară a clădirii, dat fiind faptul că protestatarii au blocat intrarea în clădire.

Decizia Curţii Supreme din Spania de a aresta nouă lideri ai mişcării secesioniste din Catalonia, emisă luni, a determinat apariţia celor mai violente proteste de stradă cu care statul spaniol s-a confruntat în ultimele decenii.

Cel puţin 96 de oameni au fost răniţi în cadrul manifestaţiilor de protest în cele cinci zile consecutive.