Loteria Română a sărit pragul de 1 mld. lei venituri în 2018, cu un profit de 95 milioane de lei: Ne-am diversificat produsele de tip loz instant, preferate de jucători

Autor: Miruna Diaconu 21.10.2019

Loteria Română, una dintre cele mai profitabile companii de stat, a depăşit pragul de 1 miliard de lei venituri în 2018, iar pentru acest an oficialii companiei estimează o creştere de până la 1,1 mld. lei a cifrei de afaceri.



„Evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri şi a profitului Loteriei Române sunt efectele directe ale unei politici de vânzare orientată spre diversificarea portofoliului de produse al companiei şi eficientizarea reţelei de agenţii loto. Astfel, în cursul anului 2018 a continuat diversificarea produselor de tip loz instant, care se situează, inclusiv în 2019, pe un trend ascendent în preferinţele jucătorilor (...)“, au transmis, într-un răspuns pentru ZF, reprezentanţii biroului de comunicare şi protocol al Loteriei Române.

În 2018, Loteria – controlată de stat prin intermediul Ministerului Finanţelor – a avut o cifră de afaceri de  1 mld. lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. Totodată, compania şi-a sporit profitabilitatea până la nivelul de 95 de milioane de lei (+44% faţă de anul 2017), dar profitul este încă sub nivelul înregistrat în urmă cu cinci ani (în 2014 a avut 100 de milioane de lei profit).