Familia Fazakas produce ciocolată handmade într-un atelier din judeţul Harghita, după ce a atras finanţare prin programul Start-up Nation. „Planul nostru pentru următorii cinci ani este de a semna contracte cu firme de distribuţie, care să vândă lunar aproximativ 100 de kilograme de ciocolată prelucrată de către noi.“

Autor: Florentina Niţu 21.10.2019

„Când eram copil visam să am o fabrică de ciocolată când o să fiu mare“, îşi aminteşte Szilard Fazakas, care a pus bazele unui atelier de ciocolată artizanală în localitatea Sântimbru din judeţul Harghita în urmă cu un an, după ce a atras fonduri guvernamentale de circa 40.000 de euro prin programul Start-up Nation.

După terminarea studiilor la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a decis împreună cu actuala soţie, Emese Fazakas, şi cu un unchi să deschidă o gelaterie în oraşul ce l-a găzduit pe timpul studenţiei. Astfel, la un moment dat au ajuns la trei locaţii, timp în care a observant că românii compensează sezonalitatea îngheţatei cu ciocolata.