Dăncilă,despre organizarea de anticipate în cazul în care câştigă alegerile: Nu voi face acest lucru

Autor: Teodor Bobei 20.10.2019

Viorica Dăncilă a declarat,duminică,faptul că în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie,nu va dizolva Parlamentul pentru a provoca alegeri anticipate.Totodată,preşedintele PSD a precizat că este pregătită de alegeri anticipate în cazul respingerii învestiturii Guvernului PNL.

Întrebată dacă va provoca alegeri anticipate în cazul în care câştigă alegerile prezindeţiale, Viorica Dăncilă a răspuns> "Nu voi face acest lucru. Pentru noi este improtantă stabilitatea României(...) Nu este neapărată organizara de alegeri anticipate".

Totodată, preşedintele Partidului Social Democrat a declarat că partidul său este pregătit de alegeri anticipate, în cazul în care Guvernul PNL nu va obţine votul de învestitură.

"Noi suntem pregătiţi să mergem şi în anticipate dacă acest lucru se doreşte", a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat Ludovic Orban are la dispoziţie 10 zile, de la data desemnării, pentru formarea unui Guvern PNL şi obţinerea votului de învestitură în Parlament. În cazul respingerii acestei propuneri de două ori de către Parlament, este posibilă dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate.