MedLife la o nouă achiziţie: Operatorul de servicii medicale private a preluat spitalul Lotus din Ploieşti, cu afaceri de 3,9 mil. euro în 2018

Autor: Cristina Bellu 21.10.2019

Operatorul de servicii medicale private Medlife, controlat de familia Marcu, continuă achiziţiile şi anunţă preluarea pachetului integral al spitalului Lotus din Ploieşti, principalul furnizor de servicii medicale private din judeţul Prahova, care asigură servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare şi maternitate.

“Pentru noi, Lotus devine un parteneriat strategic important, care împărtăşeşte aceeaşi structură sănătoasă de business ca şi a noastră. Suntem prezenţi pe piaţa de servicii medicale din Ploieşti de 3 ani, printr-o hyperclinica, iar odată cu finalizarea acestei tranzacţii vom putea oferi prahovenilor şi zecilor de mii de clienţi din companii servicii medicale integrate, de la ambulatoriu, laborator, imagistică şi spitalizare”, spune Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife.

Spitalul cuprinde 22 de paturi în 12 rezerve, 2 săli de terapie intensivă şi un bloc operator cu 2 săli de operaţie. Partea de ambulatoriu este dotată cu 9 cabinete de consultaţii, care acoperă 21 de specialităţi medicale, dar şi cu un departament complet de radiologie şi imagistică medicală dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Totodată, unitatea cuprinde şi un laborator, care efectuează peste 500 cele mai complexe teste medicale.

În 2018, Lotus a deservit cca 100.000 de pacienţi. Compania are în prezent peste 135 de medici şi asistente şi a raportat la nivelul anului 2018 o cifră de afaceri de 3,9 milioane euro.