Ministrul german de Externe, Heiko Maas: Există posibilitatea unei scurte amânări a termenului pentru Brexit

Autori: Andrei Vacaru , Mediafax 21.10.2019

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat luni că speră ca parlamentarii britanici să voteze pentru ieşirea din UE cu un acord şi a adăugat că ar putea fi posibilă o amânare de scurtă durată a Brexit dacă Londra are nevoie de mai mult timp pentru adoptarea legislaţiei, potrivit Reuters.

„Sper că Parlamentul britanic, dând dovadă de responsabilitate, poate să ia o decizie astăzi, iar pe baza deciziei să putem obţine un Brexit ordonat”, a spus acesta.

„Dacă vor fi probleme în Marea Britanie cu ratificarea, nu exclud posibilitatea unei amânări scurte a Brexit”, a adăugat ministrul. „Dacă nu va exista o majoritate în camera inferioară, atunci ar trebui să vedem dacă este cazul unei amânări mai lungi. Dar, momentan, nu cred că este potrivit să speculăm despre acest lucru”, a mai spus Maas.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.