Dragoş Panait, fondatorul restaurantului Red Angus şi-a deschis firmă de consultanţă în HoReCa. „Zilnic, în România se închid 5-10 restaurante şi se deschid tot atâtea“

Autor: Cristina Roşca 23.10.2019

Nota de plată medie, pentru o persoană, la un restaurant din România este de aproximativ 120 de lei, declară reprezentanţii HORA, iar valoarea sa creşte de la un an la altul.



Zilnic, în România se deschid între 5 şi 10 restaurante, însă se închid la fel de multe, potrivit lui Dragoş Panait, un antreprenor cu experienţă de circa un deceniu în HoReCa, care citează informaţiile HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor.

În acest context, antreprenorul a lansat Next Root Management Systems, o agenţie de consultanţă dedicată în exclusivitate afacerilor din industria HoReCa, business de la care aşteaptă afaceri de 60.000 de euro în 2019. Anul acesta, agenţia a demarat 6 proiecte de consultanţă HoReCa. Durata medie a unui program este între 3 şi 6 luni, în funcţie de complexitatea sa, iar rezultatele în materie de profitabilitate şi eficienţă sunt vizibile încă din primele luni de implementare.