Centrul de cercetare al Harman (Samsung) a crescut cu peste 200 de oameni în 2018. Inginerii din Bucureşti lucrează la sistemele de informaţii şi divertisment ale giganţilor BMW, Daimler, Audi sau Volkswagen

Autor: Adrian Seceleanu 23.10.2019

Compania de origine americană Harman, specializată în pro­ducţia de sisteme audio, care a devenit în 2017 parte a gi­gan­tului sud-coreean Samsung, liderul pieţei globale de smartphone-uri, a recrutat în 2018 la centrul de cercetare-dez­voltare din România peste 200 de oameni, arată datele depuse recent de companie la Ministerul Finanţelor Publice.

Compania a raportat pentru 2018 un nu­măr mediu de 371 de persoane, cu 221 mai multe decât în anul precedent, potrivit sursei citate.

Adrian Ştefan, senior manager PSO & cen­tral services în cadrul Harman România, declarase anterior pentru ZF că firma are în plan să continue să facă angajări. „Vrem să mai angajăm oameni aici, la fel ca toată lumea din IT. Vrem să mai angajăm încă 100 de ingineri în anii următori. (...) Noi suntem un centru strategic de R&D pentru Europa, fiind şi cel mai mare de pe continent, cu circa 600 de ingineri.”