Centrul de cercetare al Harman (Samsung) a angajat peste 200 de oameni în Bucureşti în 2018

Autor: Adrian Seceleanu 23.10.2019

Compania de origine americană Harman, specializată în producţia de sisteme audio, care a devenit în 2017 parte a gigantului sud-coreean Samsung - liderul pieţei globale de smartphone-uri, a recrutat în 2018 la centrul de cercetare dezvoltare din România peste 200 de oameni, arată datele depuse recent de companie la Ministerul Finanţelor Publice.

Compania a raportat pentru 2018 un număr mediu de 371 de persoane, cu 221 mai multe decât în anul precedent, potrivit sursei citate.

Adrian Ştefan - senior manager PSO & central services în cadrul Harman România, declarase anterior pentru ZF că firma are în plan să continue să facă angajări. „Vrem să mai angajăm oameni aici, la fel ca toată lumea din IT. Vrem să mai angajăm încă 100 de ingineri în anii următori. (...) Noi suntem un centru strategic de R&D pentru Europa, fiind şi cel mai mare de pe continent, cu circa 600 de ingineri. Dezvoltăm majoritatea proiectelor europene, lucrăm pentru jucătorii mari precum BMW, Daimler, Audi, Volkswagen, dezvoltăm sisteme  de infotainment şi module telematice.“

Compania publicase chiar ieri pe platforma ejobs.ro patru anunţuri de recrutare pentru poziţii de ingineri software şi hardware din domeniul auto, semn că Harman îşi continuă strategia de expansiune pe piaţa locală.