Schimbările politice schimbă balanţa. Victor Ponta: Nu ştiu dacă ALDE, acum aliaţi cu PNL, îl mai pot susţine pe Diaconu

Autor: Teodor Bobei 23.10.2019

Victor Ponta, a declarat, miecuri, că nu ştie dacă ALDE, care susţine PNL,mai poate susţine şi candidatura lui Mircea Diaconu la prezidenţiale. Totodată, Ponta l-a ironizat pe Tăriceanu privind menţinerea cotei unice de impozitare, afirmând "Domnul Tăriceanu nu a aflat că nu mai e 2005? E 2019".

"Avem o singură alianţă între Pro-România şi ALDE şi anume pentru susţinerea candidatului Mircea Diaconu. Noi îl susţinem pe Mircea Diaconu,dar nu ştiu dacă cei de la ALDE, acum fiind aliaţi cu PNL-ul care-l au pe Iohannis candidat, îl mai pot susţine pe Diaconu. Dacă pot, foarte bine. Nu a fost niciodată vorba despre o alianţă politică",a declarat, Victor Ponta, miercuri, după negocierile cu PNL.

Liderul Pro România l-a ironizat pe Călin Popescu-Tăriceanu privind condiţia impusă pentru susţinerea PNL, de menţinere a cotei unice de impozitare.

"Domnul Tăriceanu nu a aflat că nu mai e 2005? E 2019", a afirmat Ponta.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu PNL în privinţa tuturor cerinţelor ALDE, astfel că formaţiunea politică va decide în forurile statutare susţinerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

Parlamentarii Pro România nu vor vota noul Guvern al premierului desemnat Ludovic Orban, a anunţat liderul partidului Victor Ponta, miercuri, la finalul negocierilor cu preşedintele PNL.