Deputatul PSD Remus Borza anunţă că va vota învestirea Guvernului Orban: E o decizie luată din principiu

Autori: Teodor Bobei , Mediafax 23.10.2019

Deputatul afiliat PSD Remus Borza a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va vota pentru învestirea Guvernului liberal, în Parlamentul României.  El a precizat că este o decizie luată din principiu şi că nu a fost convins de liberali, fiind un adept al stabilităţii politice.

"Nu m-a convins nimeni să votez învestirea Guvernului. Este o decizie luată din principiu. Trebuie rezolvată situaţia bugetului şi ar trebui să ieşim din această logică a boicotului", a declarat deputatul afiliat PSD, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Deputatul a mai afirmat că întotdeauna a votat pentru stabilitate, dând exemplu votul său din 2017, "contra" moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Deputatul independent Remus Borza a anunţat, pe 9 octombrie, constituirea unui nou grup parlamentar, Forţa Naţională. din care vor face parte 15 parlamentari, ”oameni responsabili, care, pentru stabilitatea şi bunăstarea României, îşi doresc ca Guvernul Dăncilă să îşi continue mandatul până în 2020”.

Remus Borza a fost ales deputat în 2016, din partea ALDE. În iunie 2019 s-a afiliat grupului PSD din Camera Deputaţilor. El a fost, pentru o scurtă perioadă, consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, după eliberarea din această funcţie a lui Darius Vâlcov. Remus Borza a fost demis după ce a afirmat că România are ” un comportament comercial de ţară bananieră”.