Raluca Stanciu, managing partner Franchwise: Interacţionăm anual cu peste 2.000 de potenţiali investitori, dar doar 50 dintre ei, 2,5%, ajung să facă pasul şi să investească

Autor: Alexandra Cepăreanu 23.10.2019

Lipsa culturii antreprenoriale din România are impact asupra numărului de companii nou deschise sau francizate, astfel că, din aproximativ 2.000 de persoane doar 50 ajung să investească şi să deschidă un business în sistem de  franciză pe piaţa locală, a spus Raluca Stanciu, managing partner Franchwise, în cadrul conferinţei Franchise Connection 2019.

„Nu avem o cultură antreprenorială că în alte ţări, nu avem afaceri moştenite de la bunici, părinţi. Dar vedem interes tot mai mare pentru antreprenoriat la vârste mici.          Interacţionăm anual cu peste 2.000 de potenţiali investitori, dar doar 50 dintre ei, adică 2,5%, ajung să facă pasul şi să investească. Pentru că de la interes la acţiune e o distanţă mare în România. Nu doar banii contează, ci şi atitudinea, să fie omul potrivit la locul potrivit”, a spus Raluca Stanciu.