Ce aşteptări au analiştii cu privire la rezultatele de la Bursă la nouă luni din 2019? „Sectorul energetic, în special Romgaz şi Nuclearelectrica, va ţine capul de afiş“

Autor: Liviu Popescu 24.10.2019

Rezultatele financiare la nouă luni vor da semnalele pentru eventualele achiziţii în pregătirea dividendelor pentru anul 2020 întrucât prin prisma acestor raportări investitorii pot aprecia mai uşor rezultatele finale şi pot lua o hotărâre fermă cu privire la rebalansarea portofoliului.



Analiştii de pe piaţa de capital din România se aşteaptă ca sectorul de energie de la bursă, în special Romgaz şi Nuclearelectrica, să raporteze rezultate financiare îmbunătăţite la nouă luni din 2019 faţă de aceeaşi perioadă din 2018, în timp ce la polul opus, sectorul de utilităţi, reprezentat de companii precum Transelectrica sau Transgaz, să publice rezultate în scădere.

„Cred că domeniul energetic va ţine capul de afiş în ceea ce priveşte rezultatele financiare, cu predilecţie SNN şi SNG, ale căror rezultate ar putea fi mai bune faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mă bazez aici şi pe faptul că la 6 luni respectivele so­cietăţi au avut creşteri importante, care sunt susţinute de mărirea preţurilor la gaze şi la energie electrică“, spune Marcel Murgoci, director operaţiuni al societăţii de brokeraj Estinvest. În schimb, Transelectrica şi Transgaz ar putea să dea publicităţii rezultate în scădere, fapt arătat şi la rezultatele de la 6 luni, adaugă el.